Türkiye’nin kozmetik devi yeniden iflas yolunda

Hunca Kozmetik Markası Mali Sıkıntılar İle Başa Çıkmaya Çalışıyor

Türkiye için önemli bir konuma sahip olan kozmetik markası Hunca, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı ve konkordato başvurusunda bulundu.

1957 yılında kurulan Hunca markası, geniş ürün yelpazesiyle uluslararası alanda tanınmıştır. Ancak artan ekonomik dalgalanmalar ve enflasyon baskısı, şirketi mali yapılandırma sürecine zorlamıştır.

Yeniden Konkordato Kararı

Geçtiğimiz yıl kendi istekleriyle konkordato ilan eden Hunca, 2025 yılında bu süreci tamamlamıştı. Ancak alacaklı şirketlerden biri olan Vitt Kozmetik ve Özel Sağlık Hizmetleri’nin başvurusu üzerine, Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, Hunca Kozmetik Sanayi A.Ş. ve iştiraklerinden Hunca Ambalaj için 3 aylık geçici mühlet kararı aldı. Bu süre zarfında şirket, borçlarını yapılandırmak için yeni bir mali plan oluşturabilecektir.

Modern Tesislerde Üretim Devam Ediyor

Hunca, üretim faaliyetlerini Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan modern tesisinde sürdürmektedir. 1998 yılında Bahçeköy’den taşınan fabrika, 22 dönümlük bir alana inşa edilmiş olup 16.500 metrekare kapalı alana sahiptir. Fabrika, deodorantlardan parfümlere, saç bakım ürünlerinden renkli kozmetiğe kadar geniş bir ürün yelpazesini barındırmaktadır.

Küresel Pazarda Güçlü Varlık

Hunca, sadece Türkiye pazarında değil, aynı zamanda uluslararası alanda da güçlü bir varlık sergilemektedir. Şirket, 70’ten fazla ülkeye ihracat yapmakta, fason üretim hizmetleriyle hem yerli hem de yabancı markalarla iş birlikleri yapmaktadır ve küresel kozmetik sektöründe adından söz ettirmektedir.

Türkiye’deki ekonomik belirsizlikler ve yüksek enflasyon, Hunca gibi köklü markaları da zorlamaktadır. Hunca, alacaklıların başvurusuyla yeniden konkordato sürecine girmiştir. Ancak şirketin ihracattaki gücü ve üretim altyapısı, gelecekte toparlanma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.

Related Posts

İsveç’te enflasyon sürprizi

İsveç’te haziran ayı enflasyon oranı, revize edilen verilere göre yüzde 0,7 olarak açıklandı. Mayısta yüzde 0,2 olan oran ilk tahminde yüzde 0,8 olarak duyurulmuştu. Bu artış, şubat ayından bu yana en yüksek oran olarak kayda geçti. Ancak İsveç …

İşsizlik Fonu’na düzenleme: Yüzde 50’ye çıkarıldı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun kullanımıyla ilgili değişiklik kararı Resmi Gazete’nin 14 Temmuz tarihli sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla fondan elde edilecek primlerdeki kullanım oranı değişti. FONUN KULLANIM ORANI ARTTI Kurulan İşsizlik …

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

BYD’nin ‘Türkiye yatırımındaki gecikme’ iddialarına yanıt: Süreç planlandığını gibi sürüyor

Bakan Kurum, asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Roma’da hem ikili ve heyetler arası görüşmelerinde hem de farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı panelde Türkiye’nin deprem bölgesinde yürüttüğü asrın inşa seferberliğini dünyaya anlattı.

Türkiye’de üretilecek, 54 ülkeye ihraç edilecek!

Renault Duster’ın ardından, markanın yeni SUV modeli Renault Boreal de Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda banttan inecek. 2026 yılı itibarıyla üretime başlayacak olan Boreal, Türkiye’den 50’den fazla ülkeye ihraç edilerek ülke …

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta düştü

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 4 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya göre 522 milyar 252 milyon 10 bin lira azalarak 23 trilyon 745 milyar 37 milyon 577 bin liraya indi.