Sezen Aksu’nun müzik kataloğunu satın almıştı! Ünlü müzik şirketi halka arz oluyor

Universal Music Group ABD’de Halka Arz Sürecini Başlattı

Dünya çapında popüler sanatçıları bünyesinde barındıran müzik devi Universal Music Group (UMG), ABD’de halka arz olma sürecini resmen başlattı.

UMG, Amsterdam Borsası’nda işlem gören hisselerini bu kez New York Borsası’na açmayı planlıyor. Hollanda merkezli müzik devi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gizli bir taslak kayıt beyanı sunarak halka arz sürecini resmi olarak duyurdu.

Buna göre, halka arzın detayları hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte ne kadar hisse satılacağı veya hisse fiyatının belirlenmesi gibi konular belirsizliğini koruyor.

UMG’nin Anlaşmasıyla Öne Çıkan Adımı

Bu adım, Universal’ın, yatırım şirketi Pershing Square ile Ocak ayında yaptığı anlaşmanın bir sonucu olarak öne çıkıyor. Ünlü yatırımcı Bill Ackman liderliğindeki Pershing Square, Universal Music’in ABD’de halka arz sürecini başlatma yükümlülüğüne katkı sağlayacak en az 500 milyon dolarlık hisse satışını gerçekleştirirse anlaşma gereği böyle bir adım atılacağı duyurulmuştu. Pershing Square’in UMG’ye toplamda 3,3 milyar dolarlık yatırım yaptığı da belirtilmişti.

Universal Hisselerinde Yükseliş

Halka arz haberinin ardından Universal Music hisseleri Amsterdam Borsası’nda %0,74 oranında yükselerek işlem görmeye başladı.

Taylor Swift ve Billie Eilish Etkisi

Dijital platformlarda en çok dinlenen sanatçılar arasında yer alan Taylor Swift, Billie Eilish ve Sabrina Carpenter gibi isimlerin yeni albümleri, Universal’ın gelir artışında önemli bir rol oynadı. UMG, bu ünlü sanatçıların müziklerini yayınlayan ve dağıtan plak şirketlerinin sahibi konumunda.

UMG ayrıca Türkiye’de de faaliyet gösteriyor ve Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden Sezen Aksu’nun tüm müzik kataloğunu 18 milyon dolara satın almıştı.

Related Posts

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.

İkinci el piyasasında beklenmedik hareketlilik!

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç’a göre, bu yılın Ramazan ve Kurban bayramları ikinci el otomobil piyasasına doping etkisi yaptı. Özellikle nisan ve haziran aylarındaki uzun tatil dönemleri, araç alım-satımını …

Firmalar zorda: Tekstilin iki devi iflasa sürükleniyor

Türkiye ekonomisinde kriz derinleşirken iflaslar da artıyor. Bir çok firma mevcut ekonomik koşullarda ayakta kalamıyor. Özellikle tekstil ve hazır giyimde kriz büyük. İstihdam kaybı yaşayan sektörde firmalar her geçen gün işe devam edebilmek için …

Çin Borsası’nda yaz rüzgarı: Faiz değişmedi, endeksler tavan yaptı

Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası (PBOC), Temmuz ayında temel kredi faiz oranlarını değiştirmedi. Banka, bir yıllık kredi ana faiz oranını yüzde 3, beş yıllık oranı ise yüzde 3,5 seviyesinde sabit tuttu. Bu karar, ekonomik büyümenin …

Savunma ve havacılığın ‘atom karıncaları’ gün yüzüne çıkıyor

Anadolu Ajansının (AA), 22-27 Temmuz’da İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerine odaklandığı “IDEF 2025’e doğru” başlıklı dosyanın 22 …

Umre İhalesi Dolandırıcılığı: Vatandaşlar Şikayetçi

Umre vaadiyle dolandırılan vatandaşlar, tur şirketine şikayette bulundu, paramız nerde diyorlar.