Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Alkol, Kanser Riskini Artırıyor!

Sağlıklı yaşamak isteyenlerin dikkatine! Günlük alışkanlıklarınız arasında yer alan alkol, aslında kanser riskini ciddi şekilde artırabiliyor. Onkoloji diyetisyeni Nichole’un uyarısıyla bir kez daha gündeme gelen bu konu, sağlığınızı korurken göz ardı etmemeniz gereken bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Diyetisyen Nichole’un vurguladığı gibi, alkol içeren her türlü içecek kanser riskini artırabilir. Cancer Research UK ve birçok bilimsel kuruluş da bu konuda hemfikir. Özellikle meme kanseri, karaciğer, ağız ve boğaz, bağırsak gibi pek çok kanser türüyle ilişkilendirilen alkol, zararlı bileşikler içererek vücuda ciddi zararlar verebiliyor.

Alkol tüketiminde ölçülü olmak da yeterli değil. Aşırı tüketimden kaçınmanın yanı sıra, haftalık alkol alımını 14 üniteyle sınırlamak ve bunu haftaya yayarak tüketmek gerekiyor. Bu miktar, yaklaşık olarak 6 büyük bira veya 10 küçük kadeh şarap şeklinde ölçülebilir. Ayrıca, haftada birkaç gün alkol tüketmemek de sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor.

Related Posts

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Sıcak havalarda bu 3 kurala dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geliyor. Hastaların, güneş ışınlarından korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Hafta sonu kaçamağı demeyin! Sızdıran bağırsak sendromu 2 günde başlayabilir

Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk uyarıyor: “Hafta sonu kaçamağı diye yenen birkaç hamburger, bağırsaklarınızı savunmasız bırakabilir.” Yüksek yağlı besinler, yalnızca günler içinde bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Kısa süreli keyif, vücudun savunma duvarında kalıcı bir gedik açabilir.

Havalar ısındı, keneler baş gösterdi!

Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar, KKKA’ya karşı aşı bulunmadığını belirterek kene tutunmalarında hızlı müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

“Alsancak Devlet Hastanesi’nde Örgütlenme Özgürlüğü Baskı Altında”

SES İzmir Temsilciliği, Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesinde başarılı bir yetki süreci yürütürken, sendika yetkileri hastanede örgütlenme özgürlüğünün baskı altında olduğunu söyledi. 

Diz kireçlenmesine anjiyo çözümü: Yüzde 80 hasta memnuniyeti var

Diz kireçlenmelerinde cerrahi müdahaleye alternatif bir yöntem olarak öne çıkan ve yaklaşık 1 saat süren bir operasyon olan “Genikulat Arter Embolizasyonu” tekniği hastaların yaşam kalitelerini artırıyor.