İzmir’de geri dönüşüm mutfaktan başladı

İzmir Devlet Lisesi Öğrencileri Geri Dönüşümle İlgili İyi Bir Örnek Gösteriyor

İzmir’de turizm alanında eleman yetiştiren devlet lisesinin öğretmen ve öğrencileri bir araya gelerek, ‘İyilik Gönüllüleri Projesi’ adı altında mutfaktan çöpe gidecek ürünleri geri dönüşüme kazandırmaya başladı. Bu projenin amacı, öğrencilerin elde ettiği deneyimlerle sektörde çalıştıklarında da geri dönüşüme devam etmelerini sağlamaktır.

Öğrenciler Çevreye Duyarlılık Kazanıyor

Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri, ‘İyilik Gönüllüleri Projesi’ ile ‘sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm’ konusunda çalışmalar yapıyor. Mutfakta kullanılan ürünlerin çöpleri ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Öğrenciler artık mutfaktaki atık yağları, yiyecekleri ve ambalaj atıklarını ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırıyor. Yiyecek atıkları hayvanlar için gıda olurken, gıda çöpleri kompost atık olarak gübre olarak kullanılıyor. Atık yağlar ise sabun yapımında değerlendiriliyor.

Eğitimciler, öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgi veriyor ve ülke ekonomisine geri dönüşümün katkısını anlatmak için görsellerle desteklenmiş sunumlar düzenleniyor. Bu proje ile öğretmenler ve öğrenciler arasındaki iş birliğinin güçlenmesi, öğrencilere sosyal duyarlılık ve çevre bilinci kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilerin sektörde çalıştıklarında da geri dönüşüm faaliyetlerine devam etmeleri sağlanarak çevreye olan duyarlılıklarının artması amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir